BBL opleiding

Medewerker bij kinderen aan tafel

Een BBL opleiding tot pedagogisch professional?

Ben je nu werkzaam in een ander vakgebied, maar heb jij een hart voor kinderen en zou je heel graag in de kinderopvang willen werken? Dan bieden wij een BBL traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) aan. Je gaat dan werken én leren tegelijk. In gemiddeld twee jaar behaal je de opleiding (gespecialiseerd) Pedagogisch Medewerker MBO 4.

Vanaf september 2023 hebben we weer diverse mogelijkheden om een leer/werktraject te volgen. In samenwerking met een erkend ROC. Je gaat één dag in de week naar school en daarnaast werk je tussen de 12 en 20 uur per week op een vaste locatie. Binnen 2 jaar ben je volledig gediplomeerd als pedagogisch professional op MBO 4-niveau én heb je een baangarantie! Wij zijn op zoek naar 20 gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die vanaf september 2023 willen starten.

De belevingswereld van kinderen

Als pedagogisch professional in de kinderopvang werk je in de wereld van kinderen van 0 tot 13 jaar. In een traject van 2 jaar ga je werken en leren combineren. Je krijgt de kans om het vak meteen in de praktijk te ervaren door ongeveer 3 dagen in de week op een groep werkzaam te zijn. Daarnaast ga je een dag in de week naar school, en ben je ongeveer 1 dag per week bezig met je huiswerk en opdrachten.

Tijdens de opleiding leer je hoe je kinderen uitdaagt en stimuleert om hun grenzen te verleggen. Je kijkt goed waar de behoeftes van de kinderen liggen en past daar je begeleiding op aan. Je werkt nauw samen met je collega’s en hebt goed contact met de ouders. Tijdens het traject leer je alle kneepjes van het vak en ontdek je hoe veelzijdig werken met kinderen is. Elke dag is een nieuw avontuur!

Werken én leren met baangarantie

Je combineert werk en studie. Naast het werken op de groep, ga je een dag in de week naar school en besteed je ongeveer een dag aan je studie. Wij betalen de opleiding en je ontvangt meteen salaris! Ideaal toch? Afhankelijk van je opleiding/werkervaring zijn er mogelijkheden om de opleiding sneller af te ronden.

Na de diplomering heb je, als aan alle voorwaarden voldaan is, altijd een baangarantie binnen een van onze locaties! Tijdens de intake vertellen we je daar graag meer over.

Wat bieden wij?

 • Een warme, sfeervolle werkplek met begeleiding door enthousiaste collega's bij een maatschappelijke kinderopvangorganisatie;
 • Een contract voor de duur van de opleiding, met het vooruitzicht op een (vaste) baan met volop ruimte om je verder te ontwikkelen;
 • Een volledig betaald opleidingstraject bij een erkend ROC;
 • Salaris conform de CAO Kinderopvang, schaal 5, trede 7.
 • Tegemoetkoming in de reiskosten, vakantieverlof, vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw conform de CAO Kinderopvang;
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar 20 gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die vanaf september 2023 willen gaan starten.

 • Je hebt als vooropleiding minimaal VMBO-T (of mavo), HAVO- diploma of een beroepsopleiding (op mbo niveau 3) afgerond;
 • Jouw taalniveau is minimaal 2F;
 • Je bent gemotiveerd en enthousiast om met kinderen van 0 tot 12 jaar te werken en hen elke dag te stimuleren in hun individuele ontwikkeling;
 • Je bent bereid om 12-20 uur per week te werken en 1 dag naar school te gaan;
 • Je bent klaar voor het volgen van een intensief traject en kunt werken en leren goed combineren;
 • De regie van de opleiding ligt bij jou en dit kun jij aan! Je neemt initiatief, bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en handelt daarnaar.

  Procedure & Contact

  We hebben per september 2023 20 plekken beschikbaar in Tilburg, Waalre en Eindhoven. 

  Voor vragen over het BBL leer/werktraject in regio Tilburg kun je terecht bij de afdeling HR via het mailadres hr@hartvoorkinderopvang.nl. Zoek je een BBL leer/werktraject in de regio Waalre/Eindhoven? Mail dan naar hr@skozokkinderopvang.nl.