Nieuwe specialisatie peuterontwikkeling

een unieke functie in de kinderopvang branche

Pedagogisch Didactisch Specialist Peuterontwikkeling
Pedagogisch Didactisch Specialist Peuterontwikkeling

Kinderopvang is voor ons meer dan het bieden van opvang. Wij zien het als onze taak om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Wanneer onze medewerkers en ouders rust en een goede balans ervaren tussen zorg, werk en vrije tijd voelen ze zich zelfverzekerd in hun rol als ondersteuner bij de ontwikkeling van kinderen.

Peuter met een zorgvraag

Op onze peuteropvang locaties zijn er peuters die meer aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld rondom taalontwikkeling, en ook vaker een complexe zorgvraag hebben. Onze pedagogisch professionals hebben hiervoor veel en intensief contact met externe partijen zoals een jeugdverpleegkundige, de IB-er kinderopvang en natuurlijk met de ouders. Dit vraagt om maatwerk en flexibiliteit van onze medewerkers. We signaleerden dat de zorgvragen steeds complexer worden. Ons antwoord om in te spelen op deze ontwikkeling is het lanceren van de nieuwe functie van ‘Pedagogisch Didactisch Specialist Peuterontwikkeling’

Unieke, nieuwe functie in de branche

We zijn gewend om op verschillende BSO-locaties te werken met pedagogisch didactisch specialisten, zij voegen een specifieke expertise toe aan het team. De functie van ‘Pedagogisch Didactisch Specialist Peuterontwikkeling’ is een nieuw vormgegeven HBO-functie op onze peuteropvanglocaties, waarmee wij extra expertise in het werken met ontwikkelingsproblematiek toe willen voegen aan de bestaande teams. Op deze manier verwachten we tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van peuters, medewerkers, ouders, de externe zorgpartijen waar we mee samenwerken, maar zeker ook van onze collega’s op de groepen. De pedagogisch didactisch specialist werkt nauw samen met een pedagogisch professional op de groep, en werkt dagelijks met de kinderen aan hun ontwikkeling. Wij geloven dat dit de beste manier is om hen de regie te geven in het inhoudelijk vertalen van de zorgvraag van kinderen en ouders te vertalen naar een passend (VVE) programma en het groepsmanagement.

Vernieuwende werkgever

We zijn altijd op zoek naar mogelijke verbeteringen en innovatieve oplossingen. Voor deze functie zoeken we kandidaten met een pedagogische achtergrond in bijvoorbeeld de maatschappelijke zorg, die ruime ervaring hebben in het werken met groepen jonge kinderen met ontwikkelings- en of gedragsproblemen en met het maken van individuele en groepsplannen. Die rechtstreeks in contact willen staan met de kinderen, ouders en externe professionals en actief willen bijdragen aan de ontwikkeling van deze kinderen en zo bijdragen aan onze maatschappelijke ambitie om in elke wijk, voor ieder kind, toegankelijk te zijn. 

Aan de slag als pedagogisch didactisch specialist peuterontwikkeling?

Ben je een professional met een stevige pedagogische bagage, met ervaring in de zorg en een opleiding richting Pedagogiek, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, of vergelijkbaar? We vertellen je graag alles over onze visie en welk perspectief deze functie in de kinderopvang jou kan bieden. Je kunt contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar [email protected].

Is je interesse gewekt, ben je benieuwd waar je aan de slag kunt en wil je graag meer lezen over de interessante (arbeids)voorwaarden van deze functie? 

Bekijk hier alle vacatures